Accommodatie

In de stal:

De ruime, lichte, goed geventileerde stal heeft een geïsoleerd dak. In de stal zijn de boxen naast en tegenover elkaar opgesteld. Door deze opstelling en de tussenwanden met tralies is er sociaal contact tussen de paarden mogelijk. De boxen zijn voorzien van een draaibare voorwand en afsluitbaar luik. In de boxen zijn automatische drinkbakken aanwezig die gekoppeld zijn aan een verwarmd rondpompsysteem. Het rondpompsysteem zorgt ervoor dat bij strenge vorst de leidingen niet bevriezen. 

 

Alle boxen zijn voorzien van een zadelsteun. Ook is er per box een dekenrek aanwezig waar u de dekens van uw paard/pony op kunt laten drogen. 

De rijbaan:

Olsthoorn Stables beschikt over een gedraineerde buitenrijbaan (20 x 60m) met een all-weather Agterbergbodem en een sproeisysteem. Deze perfecte bodem is het gehele jaar door te berijden. Door de afmeting en de samenstelling van bodem is de rijbaan geschikt voor zowel dressuur en springruiters. Naast de rijbaan staan lichtmasten opgesteld, waardoor er ´s avonds prima gereden en zelfs gesprongen kan worden. 

De longeercirkel:

Net zoals de buitenrijbaan beschikt de longeercirkel van Olsthoorn Stables over een gedraineerde all-weather Agterbergbodem met sproeistysteem. De longeercirkel heeft een doorsnede van 15 meter en de bodem is zo aangelegd dat er zonder problemen intensief op getraind kan worden. Bij de longeercirkel staat een lichtmast, waardoor gebruik van de longeercirkel ook ´s avonds mogelijk is. 

De wasplaats:

Hier is zowel warm als koud water aanwezig. De ruimte heeft daglichtinval en voor de avonden is er automatische verlichting. 

Ruw en krachtvoer:

Ons ruwvoer komt van eigen land en is van uitstekende kwaliteit. Er is ruim voldoende aanwezig, wij voeren dan ook ruwvoer naar behoefte van het paard. In de wintermaanden krijgen de paarden drie maal per dag ruwvoer en twee maal per dag krachtvoer. Gedurende de zomermaanden krijgen de paarden die de weide op gaan twee maal per dag ruwvoer en krachtvoer. Paarden die niet allergisch zijn krijgen naast het ruwvoer ook stro naar behoefte bijgevoerd. 

 

Onze pensiongasten zijn divers, daarom bieden wij de keuze uit zeven soorten krachtvoer. Zo kan iedereen het krachtvoer kiezen wat het beste past bij zijn/haar paard.